Noi funcții au fost adăugate pe singura platformă de instruire online în agricultura ecologică din țara noastră (www.studii.movca.md), funcții ce contribuie la creșterea vitezei de navigare și a utilității site-ului.

Astfel, pe paginile cu lecţii online ale platformei au fost adăugate butoanele „următoarea” şi „înapoi”, ca utilizatorii să nu mai revină de fiecare dată la „meniu” pentru a accesa o altă înregistrare video.

Concomitent, a fost actualizat si designul paginii, care este unul minimalist și corespunde acum cu noul logo al Asociației MOVCA.

De asemenea, în cadrul cursului de lecţii video a fost integrat şi testul final, care anterior putea fi susţinut doar cu implicarea unui membru al echipei MOVCA.

Totodată, a fost adăugată și funcția de generare automată a certificatelor de absolvire pentru persoanele fizice care au urmărit tot materialul video și au răspuns corect la cel puțin 70% din întrebările testului final. Aceste certificate pot fi folosite în calitate de document ce atestă pregătirea profesională necesar în momentul depunerii dosarului pentru obținerea subvențiilor.

Amintim că Guvernul a aprobat, la începutul lunii aprilie, o hotărâre ce prevede sporirea accesului producătorilor agricoli în sistem ecologic la subvenții. Prin același document a fost majorat și sprijinul financiar acordat pentru conversie în domeniul agriculturii ecologice și pentru menținerea acestui tip de producere în domeniul vegetal.

De menționat că lucrările de optimizare a funcțiilor platformei www.studii.movca.md au fost finanțate de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Leave a Reply

Your email address will not be published.