Organizația People in Need în parteneriat cu Prograin Organic SRL au organizat astăzi 25 septembrie Ziua Câmpului. Evenimentul a avut loc pe lotul demonstrativ al unității agricole din s. Cucoara, r-ul Cahul, gestionată de domnul Ion Simcov.

În cadrul acestui eveniment, subiectele discutate au fost pe tema: Cultivarea lucernei – sporirea fertilității și sănătății solului și eficientizarea producerii agricole.

În baza lotului demonstrativ de lucernă s-a menționat că această plantă ajunge a fi o cultură universală asigurând atât nutrienți necesari agriculturii și horticulturii în special ecologice, cât și un profit pe măsură fermierilor. O valoare economică foarte interesantă a lucernei ar putea implica organizarea procesului de conversie de la agricultura convențională la cea ecologică. Perioada de conversie de 3 ani în care practicile ecologice trebuie aplicate pe un lot, dar produsele sale sunt încă vândute la prețuri convenționale face ca mulți fermieri care sunt dispuși să convertească o parte sau toată producția lor să se îngrijoreze cum să facă față financiar. În această perioadă de 3 ani, producția de lucernă ar putea fi răspunsul.

Speakerii evenimentului de astăzi au fost:

Vă propunem să descoperiți cum a decurs evenimentul în pozele de mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published.